Stäng
Huddinge Centrum

Äntligen Jokkmokksdagarna i Huddinge Centrum igen! Efter ett års pandemiuppehåll är det åter dags för fyra dagar med ett Jokkmokks marknad i miniatyr på Sjödalstorget. Årets arrangemang bjuder på ett brett och färgstarkt utbud av handel, kultur och nöje. Det blir genuina samiska råvaror som renkött, renkorv, ost producerad i Vuollerim samt förädlade egenproducerade bär. Underhållningen kommer som vanligt från stora scenen med jojk av Juhán Niila Stålka.

Jokkmokksdagarna präglas av kulturspridning, kvalitet och bjuder på hantverk, sameslöjd, mode och smakprovning av lokalproducerade varor.

Tunnbröd sylt renkött

Mathantverket i Vuollerim
Mathantverket Vuollerim har ett utpräglat omsorgstänk. Kvalitet, kärleken till fjällkor, människor och naturen vid polcirkeln. Allt detta avspeglas i de delikatesser som tillverkas. Att ha tillgång till mjölk och kött från en hel besättning med enbart fjällkor – vilken lyx! Fjällkoosten Gärda rönte uppmärksamhet på Ostfestivalen 2020 i Stockholm. I klassen för grynpipiga ostar fick Gärda den högsta utmärkelse som delades ut – silverplakett.

Läs mer om Mathantverket i Vuollerim här: https://mathantverketvuollerim.se/

Mathantverket i Vuollerim

Laponia Leather/CRESS och Fällkniven
Även i år deltar Laponia Leather på Jokkmokksdagarna i Huddinge Centrum. Efter åratal av resultatlöst sökande efter snygga, bekväma och funktionella plagg tröttnade Anders och Birgitta Granberg på att leta och började tillverka sina egna skinnkläder. CRESS skinnkläder är unikt designade plagg i absolut högsta kvalitet, kläder som håller för en aktiv livsstil samtidigt som de säger något om sin bärares identitet.
Läs mer om CRESS här: www.cress.se

Laponia Leather

Laponia Leather är också återförsäljare av produkter från Fällkniven, en av Sveriges främsta knivspecialister. Fällkniven är ett genuint familjeföretag med rötterna djupt rotade i den norrbottniska myllan. Företaget startade redan 1984 och utvecklingen av de egna knivarna började 1987.

Läs mer om Fällkniven här: https://fallkniven.se/

Fällkniven

Sápmi ren och vilt
Vi förädlar kött från vårt närområde, våra egna och vänners renar. Vi är födda och uppvuxna i renskötseln och att därifrån börja förädla renkött kändes som ett naturligt steg. Att ta hand om renen som vi ska överleva på är för oss det viktigaste i vår näring. Vi säljer en rad produkter inom vilt – ren och älg, fisk, bär mm – både som frysta råvaror och som förädlade delikatessbitar. Vi hämtar alla våra produkter från vårt närområde, med stor respekt för miljön, och bereder dom med stor omsorg.

Läs mer om Sápmi ren och vilt här: https://sapmirenovilt.se/

Sapmi ren och vilt

MARKNADENS ÖPPETTIDER

Torsdag-fredag 10-19
Lördag 10-16
Söndag 11-15